Archeologiedagen: in de voetstappen van de prehistorische mens in de Scheldepolders

18/05/2023


Vooraleer de werken aan het Logistiek Park Waasland-fase West konden beginnen, toonden grootschalige opgravingen aan dat de site een van de grootste steentijdvindplaatsen in Vlaanderen vormden, met een schat aan informatie over de aanwezigheid van de prehistorische mens in de Scheldepolders. Op zondag 28 mei bieden Natuurpunt Waasland kern Haven en het team van TraceoLab van de universiteit Luik jou een unieke terugblik op de steentijd.

De archeologen hebben de afgelopen jaren de levenswijze van deze prehistorische mensen kunnen reconstrueren door middel van experimentele archeologie. Door experimenten uit te voeren met stenen werktuigen, kan men niet alleen inzicht krijgen in de activiteiten die werden uitgevoerd, maar ook in de technologie die werd gebruikt om deze werktuigen te produceren.

Tijdens deze activiteit kun je experimentele archeologen aan het werk zien maar je kan ook zelf aan de slag gaan met stenen werktuigen en je laten onderdompelen in de levenswijze van deze prehistorische jager-verzamelaars in de Scheldepolders. Je ontdekt hoe ze jaagden en verzamelden, hoe ze zich aanpasten aan hun omgeving en hoe ze overleefden in de uitdagende polderlandschappen. Kom en ontdek het fascinerende verhaal van de Scheldepolders en de mensen die er ooit woonden!

Praktische informatie

  • wanneer? zondag 28 mei 2023, tussen 13 en 17 uur
  • waar? Huis, Kreek 54, 9130 Kieldrecht 
  • gratis
  • geschikt voor alle leeftijden
Naar boven