Werken in de Waaslandhaven


Heeft jouw bedrijf vacatures in de Waaslandhaven? Hier vind je een overzicht van de diverse mogelijkheden om jouw vacatures in de kijker te zetten  naast je eigen kanalen. Wil je graag dat we jouw vacature ook mee delen in ons netwerk? Volg ons op Linked In, Facebook of Instagram en tag Maatschappij Linkerscheldeoever bij je vacature. Zo kunnen we ze verder delen.

Ben je als werkzoekende op zoek naar een nieuwe uitdaging in de (omgeving van de) Waaslandhaven? Ontdek hier de verschillende platformen die vacatures bundelen.

Havenjobs.com

Als belangrijkste economische motor van België zorgt de haven van Antwerpen en Zeebrugge voor 73.000 directe jobs. Om de motor draaiende te houden, is het belangrijk dat deze jobs ingevuld blijven. Daarom werd het webplatform Havenjobs.com in het leven geroepen. Havenjobs.com bundelt zowel voor Antwerpen als Zeebrugge de vacatures in de industrie, de logistiek en de maritieme sector in de haven. Je vindt er vacatures in de segmenten techniek, administratie, logistiek en transport. Ongeveer de helft van de beschikbare jobs richten zich specifiek op jongeren en starters. Havenjobs.com is een samenwerking tussen: Port of Antwerp-Bruges, VDAB, Alfaport Voka, Voka Antwerpen-Waasland en West-Vlaanderen, Maatschappij Linkerscheldeoever, Havencentrum, Stad Antwerpen, APZI, TUA West, CEWEZ en Stad Brugge. 

VDAB

VDAB beschikt over heel wat tools om bedrijven te ondersteunen bij het invullen van hun vacatures. Herbekijk hier de toelichting die Niki De Boysere (VDAB - provinciaal accountmanager industrie) en Abdelouahab Kerrou (VDAB - accountmanager transport & logistiek Oost-Vlaanderen) hierover gaven tijdens de Staat van de Waaslandhaven voor bedrijven op 17 november 2022:


Je vacature(s) aanmelden op de website van VDAB? Je laten inspireren tijdens HR events of webinars? Je vindt alle info hierover op de VDAB-site voor werkgevers!

De meest recente vacatures in de haven raadplegen? Dat kan via de website van VDAB!

Grensoverschrijdende jobbeurs

Jaarlijks organiseert EGTS Linieland van Waas en Hulst een grensoverschrijdende jobbeurs, samen met MLSO en een hele reeks partners: VDAB, Waasland-Beveren, Interwaas, Eures Scheldemond, UWV, Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen en GTI Beveren. De jobbeurs wordt ondersteund door de gemeentebesturen van Beveren, Hulst, Sint-Gillis-Waas en Stekene. Tijdens deze jobbeurs in het Freethielstadion (SK Beveren) kunnen werkzoekenden kennismaken met de uiteenlopende vacatures van verschillende bedrijven in de Waaslandhaven en de grensregio Vlaanderen-Nederland. Daarnaast zijn er ook telkens diverse simulatoren en workshops. In 2023 zal de jobbeurs plaatsvinden op dinsdag 16 mei. Hou de nieuwsberichten op deze website in de gaten om te weten te komen wanneer je als bedrijven kan inschrijven.


Jobs in de haven - Alfaport Voka

Met de employer branding campagne 'Jobs in de haven' wil Alfaport Voka een overzicht bieden van de ruime waaier aan bediendenfuncties (uitgezonderd industrie) binnen de haven. Door daarnaast de diversiteit van functies in de haven in de kijker te zetten, wil 'Jobs in de haven' mensen met allerlei uiteenlopende profielen inspireren om te solliciteren voor een job in de haven. Jobs in de haven omvat niet alleen een website, maar ook accounts op Linked In, Facebook en Instagram waar jouw vacature een plek kan krijgen. Dat kan eenvoudig door Jobs in de haven te taggen in jouw bericht op jullie kanalen.

Bekijk hier de presentatie over de Jobs in de haven-campagne tijdens de Staat van de Waaslandhaven van 17 november 2022:

Grensarbeid: ook voor jou weggelegd?

Meer dan 250 Nederlandse grensarbeiders werken vandaag in de Waaslandhaven. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de grensregio Vlaanderen-Nederland? Of ben je net afgestudeerd? En overweeg je om de grens over te steken om jouw ideale job te vinden? Eures helpt je op weg.

Maak kennis met Keanu, die een grensoverschrijdende stage volgde:


Ken jij Grensmatch al? Deze vacaturetool is gratis voor werkgevers, werkzoekenden en stagiaires. Werkgevers die een zoekprofiel voor een bepaalde vacature aanmaakten, kunnen er bladeren door de profielen van werkzoekenden of studenten op zoek naar een stageplaats en er zo gemakkelijk en snel mee in contact komen.

Port of Antwerp-Bruges

Port of Antwerp-Bruges biedt regelmatig vacatures aan. Ontdek ze hier.

Bedrijventerreinmanagement Logistiek Park Waasland

Mobiliteit Milieu Economie

Voor het westelijk deel van het Logistiek Park Waasland werd in 2017 gestart met bedrijventerreinmanagement (BTM). De deelname aan bedrijventerreinmanagement is een van de voorwaarden om een...

Lees meer…

Jobbeurs Beveren op 23 april: schrijf je bedrijf nu in!

Economie Communicatie

Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers? Op dinsdag 23 april 2024 organiseren EGTS Linieland van Waas en Hulst en haar partners opnieuw de jobbeurs in het Freethielstadion in Beveren. De...

Lees meer…

Groene rand rond Logistiek Park Waasland, 40 jaar Advario Gas Terminal, werken aan hoogspanningslijnen

Economie Natuur Communicatie

Woon je in de omgeving van de Waaslandhaven? Hou dan deze week je brievenbus in de gaten: de nieuwe Halo komt eraan! Zin om Halo nu al te ontdekken of woon je wat verder weg? Hier vind je...

Lees meer…

Naar boven