Bevraging 'werken in de haven'

25/05/2022

Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, Havencentrum Lillo en VDAB organiseren een bevraging bij bedrijven over werken in de haven en de mogelijkheden van een centraal jobinfopunt 'haven'. Omdat zij ook graag de visie kennen van de diverse bedrijven in de haven, zoeken zij deelnemers aan dit onderzoek. 

In juni 2025 opent een nieuw havenbelevingscentrum de deuren aan de oude Droogdokkensite op het Eilandje in Antwerpen. Het huidige Havencentrum Lillo en Portopolis aan het MAS smelten dan samen in één belevingscentrum, dat de haven dichter bij jongeren én dichter bij het brede publiek moet brengen. Voor heel wat mensen is de haven immers onbekend terrein. En onbekend maakt onbemind. Dat laat zich onder andere ook voelen bij het invullen van openstaande vacatures in het havengebied. Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, Havencentrum en VDAB onderzoeken daarom welke rol 'werken in de haven' kan krijgen in het nieuwe belevingscentrum en welke toegevoegde waarde een overkoepelend jobinfopunt 'haven' kan hebben voor zowel werkgevers als werkzoekenden.

Het onderzoek bestaat uit een telefonische enquête (15 minuten) in de loop van de maand juni en wordt door onderzoeksbureau IPSOS afgenomen. Wil jouw bedrijf hieraan meewerken? Meld je aan via deze link

Naar boven