Bouw nieuw knooppunt Sint-Anna Linkeroever: hoe de Waaslandhaven bereiken?

02/04/2021


Binnenkort gaan de Oosterweelwerken op Linkeroever een nieuwe fase in. Op maandag 12 april start de aannemer er met de bouw van het nieuwe knooppunt Sint-Anna Linkeroever. De eerste fase van deze werken loopt tot 31 juli 2021. Tijdens deze werken kan je niet meer over de bestaande snelweg rijden en wordt het verkeer omgeleid via tijdelijke wegen. Afhankelijk van je traject hou je best rekening met omleidingen of kies je voor een alternatieve route. 

 • Wil je vanop de E34 naar Antwerpen of omgekeerd? Kies dan voor de Kennedytunnel of de Liefkenshoektunnel en vermijd de omgeving van de Waaslandtunnel.
(c) Lantis
 • Wil je van de E34 naar de E17 of Kennedytunnel of omgekeerd? Dan kan je de werf passeren in beide richtingen op 2x2 versmalde rijstroken.
 • Kom je van de E17 of Kennedytunnel en is je bestemming Linkeroever of Waaslandhaven-Oost? Dan volg je een omleiding.

Voorbereidende werken

Vanaf donderdagavond 8 april tot maandagochtend 12 april voert de aannemer voorbereidende werken uit. Op de website van Lantis lees je hierover de meest recente informatie.

Verkeer komende van E17 en Kennedytunnel richting Waaslandhaven (en omgekeerd)

 • Verkeer komende van de E17 en de Kennedytunnel met bestemming Waaslandhaven kan de snelweg niet verlaten in Waaslandhaven-Oost. Je neemt de vervroegde afrit Sint-Anna, en via de Charles De Costerlaan en de omleidingsweg ten noorden van de E34 rij je naar het kruispunt van de Canadastraat met de Keetberglaan.
 • Wil je vanuit de Waaslandhaven richting E17 of de Kennedytunnel rijden? Je kan de snelweg wel oprijden in Waaslandhaven-Oost en via de werf passeren.

Bekijk hieronder het filmpje met de routebeschrijving (copyright Lantis):


WLH E17 - copyright Lantis

Verkeer komende vanuit de Waaslandtunnel of Linkeroever richting Waaslandhaven (en omgekeerd)

 • Wil je vanuit Linkeroever of de Waaslandtunnel richting Waaslandhaven rijden? Dan volg je de omleidingsweg ten noorden van de E34 tot aan het kruispunt van de Canadastraat met de Keetberglaan. Je kan de oprit Sint-Anna niet gebruiken.
 • Wil je vanuit de Waaslandhaven richting Linkeroever of Waaslandtunnel rijden? Je kan de snelweg niet oprijden in Waaslandhaven-Oost. Op het kruispunt van de Canadastraat met de Keetberglaan neem je de omleidingsweg ten noorden van de E34.

Bekijk hieronder het filmpje met de routebeschrijving (copyright Lantis):

WLHO WLT - copyright Lantis

Verkeer komende vanuit de Waaslandtunnel of Linkeroever richting E34 (en omgekeerd)

 • Rij je vanuit de Waaslandtunnel of Linkeroever richting E34, dan kan je de snelweg niet oprijden in Sint-Anna. Je neemt de omleidingsweg ten noorden van de E34 tot aan het kruispunt van de Canadastraat met de Keetberglaan. Via de Keetberglaan en de Steenlandlaan rij je naar het complex Waaslandhaven-Zuid, waar je de E34 kan oprijden.
 • Wil je vanop de E34 richting Linkeroever of Waaslandtunnel? Dan verlaat je de snelweg ter hoogte van Waaslandhaven-Oost. Via de kluisrotonde en de tijdelijke omleidingsweg ten noorden van de E34 rij je naar de Charles De Costerlaan.

Bekijk hieronder het filmpje met de routebeschrijving (copyright Lantis):

E34 - CDC - copyright Lantis

Verkeer komende vanuit de Waaslandtunnel of Linkeroever richting E17 (en omgekeerd)

 • Rij je vanuit Linkeroever of de Waaslandtunnel richting E17? Je kan de snelweg niet oprijden in Sint-Anna, maar volgt de omleidingsweg ten noorden van de E34 tot aan het kruispunt van de Canadastraat met de Keetberglaan. Via de oprit 8 (Waaslandhaven-Oost) kan je de E34 richting Antwerpen oprijden.
 • Rij je vanop de E17 naar Linkeroever of de Waaslandtunnel? Neem de vervroegde afrit 7 Sint-Anna en rij zo naar de Charles De Costerlaan.

Bekijk hieronder het filmpje met de routebeschrijving (copyright Lantis):

E17 - LO - copyright Lantis

Naar boven