#Eenhartvoorwaas-project in de kijker: Boothuis Grote Geule

16/02/2024

In 2023 restaureerde Natuurpunt Waasland het iconische boothuis aan de Grote Geule (Kieldrecht)dankzij middelen uit het LEADER-fonds en met de steun van diverse sponsors waaronder ook MLSO. Het boothuis werd ondertussen omgevormd tot een infopunt met een vogelkijkwand/uitkijkplatform. Om het infopunt en het uitkijkplatform ook toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers en het te voorzien van een educatieve inrichting, diende Natuurpunt Waasland een project in bij #Eenhartvoorwaas van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Als partner binnen #Eenhartvoorwaas, brengen we dit project graag extra onder de aandacht.

Bij de restauratie van het boothuis werd aan de achterzijde een helling voorzien, zodat het boothuis en het uitkijkplatform ook toegankelijk zouden zijn voor rolstoelgebruikers. Om die helling ook effectief bereikbaar te maken voor iedereen, ontbreekt een toegankelijk pad vanaf de straatzijde. Met de crowdfunding-actie die momenteel loopt via #Eenhartvoorwaas, wordt niet alleen de aanleg van het pad, maar ook een educatieve aankleding van het boothuis mogelijk.  

Ontdek dit project en de andere projecten die via #Eenhartvoorwaas mogelijk gemaakt worden op de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen.

Naar boven