Podcast - BAKEN: herbeleef het steentijdperk

20/04/2021

Op 16 december 2020 huldigden we BAKEN in beperkte kring in. Ter gelegenheid van Erfgoeddag willen we iedereen laten kennis maken met het nieuwe kunstwerk op de grens tussen polder en havengebied. BAKEN verwijst overdag naar een prehistorische bewerkte vuursteen en 's nachts naar de vuurhaarden waarrond mensen in de steentijd verzamelden. Die boeiende geschiedenis inspireerde MLSO om een podcast te creëren. Op 24 en 25 april lanceren we hier én in het Logistiek Park Waasland het verhaal van Baka, het Logistiek Park Waasland en BAKEN.

Vanaf dan vind je de podcast hier online en vertellen we je aan de hand van een uitgestippeld parcours met drie haltes in de nabije omgeving van BAKEN in het Logistiek Park Waasland het verhaal van de archeologische opgravingen, de vondsten en de link met het huidige Logistiek Park Waasland. Het parcours is individueel te bezoeken, te voet of per fiets. Kom je toch met de wagen naar het Logistiek Park Waasland? Maak dan gebruik van de hieronder aangeduide parkeermogelijkheden. Het parcours blijft de ganse zomer beschikbaar.

Om je bezoek voor iedereen veilig te laten verlopen vragen we je uitdrukkelijk om je bij een bezoek aan BAKEN en het parcours te houden aan de geldende veiligheidsmaatregelen (zoals 1,5m afstand bewaren van andere bezoekers, bij drukte een mondmasker dragen,...)


De Nacht_2021_campagnebeeld

Naar boven