Renovatie Beverentunnel start op 15 juli, omleidingsroutes in gebruik vanaf 8 juli 2024

04/07/2024

Tijdens de nacht van 14 op 15 juli 2024 start Agentschap Wegen en Verkeer met de totaalrenovatie van de Beverentunnel (R2). In deze eerste fase wordt de Beverentunnel afgesloten voor verkeer in de richting van Gent. De voorbije maanden werkte de aannemer op verschillende plekken in de Waaslandhaven aan de omleidingsroutes. Vanaf maandag 8 juli zullen deze in gebruik genomen worden. Ook gemeente Beveren nam sinds 1 juli bijkomende maatregelen om sluipverkeer door de dorpskern van Kallo te weren. Hieronder vind je een beknopt overzicht. Voor de meest recente informatie over de totaalrenovatie en de impact op de verkeerssituatie neem je regelmatig een kijkje op de projectpagina over deze ingrijpende werken.

Maatregelen vanaf 1 juli

  • Vrachtwagensluis in de Fabriekstraat, ter hoogte van Milcobel;
  • zonaal doorgangsverbod voor doorgaand autoverkeer. De doorgang voor de hulpdiensten blijft verzekerd.

Maatregelen vanaf 8 juli

  • Het verkeer volgt de omleiding via de Ploegweg - Ketenislaan - Kallosluis - Steenlandlaan en bereikt via het complex Waaslandhaven-Zuid de R2;
  • ADR-verkeer volgt een aparte omleiding via Blikken;
  • verkeer richting Nederland kan door de Beverentunnel rijden.

Door deze maatregelen nu al in te voeren, kan Agentschap Wegen en Verkeer ze uitvoerig testen en bijsturen waar nodig voor de effectieve start van de renovatiewerken op 15 juli.

Wil je op de hoogte blijven van de werken? Neem regelmatig een kijkje op de projectwebsite. Je kan je er ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit project? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van Agentschap Wegen en Verkeer via bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of via 0468 03 53 84 (van maandag tot vrijdag, tussen 9 en 17 uur). 

Naar boven