Inzetten op duurzaamheid


De haven van Antwerpen wil een voortrekkersrol opnemen inzake duurzaamheid. MLSO, het Havenbedrijf Antwerpen en Alfaport Voka zetten zich hier, tezamen met de ganse havengemeenschap, gezamenlijk voor in.  
De 17 Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties vormen hierbij de leidraad. Daarbij hebben we oog voor de 5 P's: onze planeet (Planet), onze mensen (People), onze economische activiteiten (Prosperity), onze partners (Partnership) en onze samenleving (Peace).

Hoe we hier als havengemeenschap concreet mee omgaan vindt u hier.

Duurzaamheidsverslag

Het duurzaamheidsverslag dat het Havenbedrijf Antwerpen, MLSO en Alfaport Voka tweejaarlijks uitbrengen, bundelt de bijdragen die de ganse havengemeenschap levert aan de uitbouw van een duurzame haven. Daarnaast worden ook de verschillende stakeholders intensief betrokken bij de totstandkoming van het duurzaamheidsverslag: bedrijven, gemeentebesturen, het middenveld en buurtbewoners. Het duurzaamheidsverslag biedt niet alleen een overzicht van de verschillende initiatieven en projecten, maar is tegelijkertijd een inspiratiebron voor alle bedrijven in het havengebied.

Het duurzaamheidsverslag van de Antwerpse havengemeenschap werd in 2011 en 2015 bekroond als 'Best Belgian Sustainability Report'.

Het vijfde duurzaamheidsverslag werd gelanceerd op 10 september 2019. U leest er hier meer over. Het volledige verslag kunt u hier lezen.

De editie van 2017 vindt u hier terug.Duurzaamheidsaward

Alternerend met het Duurzaamheidsverslag reiken het Havenbedrijf Antwerpen, Alfaport Voka en MLSO een duurzaamheidsaward uit. De jury, samengesteld uit leden die op één na geen banden hebben met de haven van Antwerpen, bekroont met deze tweejaarlijkse award bedrijven in de haven van Antwerpen die de afgelopen twee jaar duurzame projecten uitwerkten. 

In het najaar van 2020 reiken we de derde award uit. Heeft uw bedrijf een project rond duurzaamheid / verduurzaming? Hou deze pagina dan in het oog: binnenkort vindt u hier alle informatie over hoe u zich kan inschrijven en het verdere traject in aanloop naar de uitreiking.

Winnaars duurzaamheidsaward:

Duurzame projecten in de Waaslandhaven

Naar boven