MLSO ondersteunt renovatie Scheldemolen Doel

26/01/2024 Communicatie

De renovatie van de Scheldemolen in Doel wordt een van de eerste grootschalige publieke investeringen in het gebouwenpatrimonium van Doel. Door niet alleen de bouw van de nieuwe brasserie, maar ook de renovatie van de Scheldemolen financieel te ondersteunen zet Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) in op een toekomst voor het dorp Doel.

Na de investeringen van De Vlaamse Waterweg NV in de jachthaven van Doel, de renovatie van het Hooghuis door Herita en de bouw van een nieuwe brasserie staat er nu een nieuw groot investeringsproject op stapel in Doel: de renovatie van de Scheldemolen. Die komt er na bouwhistorisch onderzoek door molendeskundige EAGM op vraag van de gemeente Beveren. De studie volgt op de weigering van de omgevingsvergunning voor de bouw van de nieuwe brasserie aan de Scheldemolen omdat deze een te grote impact zou hebben op de artistieke en historische waarde van de molen.

Archiefbeeld Scheldemolen Doel - (c) MLSO

Ondersteuning via subsidie Maatschappelijke Projecten

Door niet alleen de bouw van de nieuwe brasserie, maar nu ook de renovatie van de Scheldemolen in Doel financieel te ondersteunen zet MLSO volop in op een toekomst voor het dorp Doel.

Boudewijn Vlegels, voorzitter MLSO en schepen Linkeroever/erfgoed in Beveren: "De totaalkost voor de renovatie van de Scheldemolen wordt geraamd op 1.292.544 euro. De Raad van Bestuur besliste dat MLSO daarvan 1.092.554 euro voor haar rekening zal nemen via haar subsidie Maatschappelijke Projecten. Zo zorgen we er samen met de gemeente Beveren voor dat de Scheldemolen opnieuw de beeldbepalende plaats in het dorpsgezicht krijgt én dat het panoramisch uitzicht in de vernieuwde brasserie behouden kan blijven. Door de beide projecten aan elkaar te verbinden wordt de relatie met het dorp Doel, met de Schelde én met de Waaslandhaven versterkt."

Voor de bouw van de nieuwe brasserie kende MLSO in 2022 reeds een subsidiebedrag van 711.929,50 euro toe aan de gemeente Beveren, op een totale geraamde kost van 1.423.859 euro. Daarmee komt de totale steun aan het project op net geen 2 miljoen euro.

Het is de bedoeling dat de werken nog dit jaar voorbereid en aanbesteed worden. Tot dan zal het Grenspark Groot Saeftinghe de molen als infopunt invullen.

BAKEN - een landmark voor het Logistiek Park Waasland

Communicatie

Aan de rand van het Logistiek Park Waasland-fase West, op de grens tussen het havengebied en de polders, vind je sinds kort BAKEN. Dit kunstwerk van de hand van Niko Van Stichel en Lut Vandebos...

Lees meer…

Inschrijven voor het Waaslandhavenvoetbaltornooi kan vanaf nu!

Communicatie

Neemt jouw bedrijf de beker dit jaar mee naar huis? Er is maar een manier om dat te ontdekken: meedoen met het Waaslandhavenvoetbaltornooi voor bedrijven. Op zaterdag 4 mei 2024 kunnen jullie op de...

Lees meer…

Portilog kiest MLSO-kantoor als nieuwe leslocatie in de Waaslandhaven

Communicatie

Portilog, het opleidingscentrum voor haven- en logistieke professionals, voegt de Waaslandhaven toe als nieuwe leslocatie voor haar aanbod. Wij zijn alvast enthousiast dat het MLSO-kantoor in...

Lees meer…

Naar boven