Uitnodiging: Meer eten uit de korte keten in grensregio Waasland
30/03/2024 Economie Communicatie
Wil je met jouw bedrijf ook meer inzetten op lokale producten, bijvoorbeeld in je bedrijfsrestaurant? Maar weet je nog niet goed waar je hiervoor terecht kan? Erov vzw organiseert op maandag 22 april een B2B-evenement in het themacafé van SK Beveren. Daar kunnen lokale producenten en geïnteresseerde ondernemingen elkaar leren kennen en op zoek gaan naar mogelijke samenwerkingen.
Leader Waasland-project helpt lokale producenten
De grensregio Waasland heeft een ruim aanbod hoeve- en streekproducten. En heel wat kleinschalige ondernemingen waar nog groeimogelijkheden zijn. Erov wil samen met hen via het Europees Leader Waasland-project inzetten op een betere B2B-match voor hun producten, met aandacht voor lokale economie, duurzame logistieke oplossingen en dus ook een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.
In een eerste fase van het Europese Leader Waasland-project verkende Erov zowel aanbod (van de producenten) als vraag (bij de bedrijven/organisaties) in de grensregio door middel van een bevraging. Ondertussen is het tijd voor een nieuwe stap: de aanbod- en vraagzijde met elkaar in contact brengen.
Het B2B-evenement is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht en kan hier. Wil je meer weten over het Europese Leader Waasland-project? Neem dan hier een kijkje!
Praktische info
- Wanneer: maandag 22 april 2024, van 16.30 uur tot 21.30 uur
- Waar: Themacafé SK Beveren, Stadionplein (ingang 2), 9120 Beveren
- Gratis inkom, inschrijven vooraf wel verplicht
- Programma:
- 16.30-18.30 uur: kennismaking met de producten van verschillende lokale producenten
- 18.30 uur: verwelkoming door Leentje Grillaert, voorzitter Erov
- 18.40 uur: belang van lokale samenwerking/verankering door Bart Foubert, COO SK Beveren
- 18.50 uur: diverse B2B-praktijkcases
- samenwerking lokale producent met retail door Stieven Lossie, LM Foods
- samenwerking lokale producenten, een idee voor bedrijventerreinen? door Veroniek Maes, Ongena MT
- streekproducten integreren in (kook)opleidingen door Davy Eelen, Syntra Midden-Vlaanderen
- 19.20 uur: uitreiking geschenkmanden enquête en start netwerkmoment
Burenoverleg
Het burenoverleg in de zone Ketenislaan - Molenweg - Geslecht - Deurganckdok - Sint-Jansweg is momenteel het enige structurele burenoverleg voor bedrijven in de Waaslandhaven. Het is...
BAKEN - een landmark voor het Logistiek Park Waasland
Aan de rand van het Logistiek Park Waasland-fase West, op de grens tussen het havengebied en de polders, vind je sinds kort BAKEN. Dit kunstwerk van de hand van Niko Van Stichel en Lut Vandebos...
Bedrijventerreinmanagement Logistiek Park Waasland
Voor het westelijk deel van het Logistiek Park Waasland werd in 2017 gestart met bedrijventerreinmanagement (BTM). De deelname aan bedrijventerreinmanagement is een van de voorwaarden om een...