Wint jouw bedrijf de Sustainable Port Award 2023?

In 2023 reiken Port of Antwerp-Bruges, Alfaport Voka, Apzi-Voka en Maatschappij Linkerscheldeoever de Sustainable Port Award uit. Met die award bekronen we een duurzaam project in het havengebied. 

De haven van Antwerpen en Zeebrugge is de economische motor van Vlaanderen. Die motor willen we duurzaam maken. Zo genieten ook de volgende generaties van de welvaart en vele jobs die de haven creëert. Daarom zetten we in op duurzame groei, waarbij mens, omgeving en klimaat centraal staan. Om die ambitie kracht bij te zetten, reiken we om de twee jaar de Sustainable Port Award uit, vroeger bekend als de Sustainability Award. Drie bedrijven hebben de award al in hun prijzenkast staan: Ecluse, CMB en BASF. Wordt het project van jouw bedrijf in 2023 de vierde laureaat?

Wie kan deelnemen?

Duurzaamheid gaat over meer dan enkel het klimaat. De VN definieerde 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Bij het uitreiken van de Sustainable Port Award focussen we op de volgende vijf doelen: “Goede gezondheid en welzijn”, “Waardig werk en economische groei”, “Industrie, innovatie en infrastructuur”, “Duurzame steden en gemeenschappen” en “Klimaatactie”.

Elk bedrijf in het havengebied van Antwerpen en Zeebrugge met een duurzaam project dat inzet op één of meerdere van de bovenstaande vijf doelstellingen, maakt kans op de award. De inschrijvingen lopen tot en met 5 december 2022. Check dus snel het wedstrijdreglement en stel je kandidaat via het inschrijvingsformulier.

Wil je alles rustig nalezen? Dat kan in het uitgebreide aankondigingsartikel op Tijd.be. 

Op de duurzaamheidswebsite oursustainableport.com vind je meer over de vorige edities en de duurzaamheidsrapportering binnen de havengemeenschap.


Havenland Run & Walk groot succes!

Communicatie

Op zondag 13 november ontdekten zo'n 2.800 wandelaars en lopers Grenspark Groot Saeftinghe tijdens de Havenland Run & Walk. Over een afstand van 8,5, 12,5 of 19 km maakten de deelnemers kennis met...

Lees meer…

Inzetten op duurzaamheid

Duurzaamheid

De haven van Antwerpen wil een voortrekkersrol opnemen inzake duurzaamheid. MLSO, Port of Antwerp-Bruges en Alfaport Voka zetten zich hier, tezamen met de ganse havengemeenschap, gezamenlijk...

Lees meer…

Staat van de Waaslandhaven: opleiden is het nieuwe rekruteren

Communicatie

Twee keer per jaar komen de bedrijfsleiders die actief zijn in de Waaslandhaven samen voor een namiddag vol informatie-uitwisseling over actuele thema's. De uitdagingen op de huidige arbeidsmarkt...

Lees meer…

Naar boven