Duurzaamheidswetgeving: schrijf nu in voor de studiedag rond CSRD, CSDDD, EU Taxonomy op 27 september

Heb je als bedrijf in de Waaslandhaven nog vragen rond CSRD, CSDDD of EU taxonomie? Port of Antwerp-Bruges, Alfaport Voka, APZI Voka en Maatschappij Linkerscheldeoever organiseren op vrijdag 27 september 2024 een studievoormiddag om meer inzicht te krijgen in de aankomende duurzaamheidswetgeving vanuit het perspectief van havenbedrijven.

Tijdens de studievoormiddag gaan we dieper in op de scope van de diverse wetgevingen, en leggen we de verschillende stappen van een materialiteitsanalyse en het opmaken van een klimaatplan uit aan de hand van praktijkvoorbeelden. Zo kan je daarna meteen praktisch aan de slag!
Om het programma zo veel mogelijk op bestaande vragen af te stemmen, bieden we je ook de kans om vooraf struikelblokken in verband met de aankomende wetgeving mee te geven. Zo kunnen we er tegen 27 september mee aan de slag, en kunnen we antwoorden bieden.

Stuur je voornaamste struikelblokken in verband met de aankomende wetgeving in voor vrijdag 21 juni 2024 en schrijf meteen in voor de studievoormiddag via deze link.

Programma 27 september 2024

 • 9.30 uur ontvangst in de Event Hall van het Havenhuis (Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen)
 • 10 uur: deel 1 - intro duurzaamheidswetgeving
  • Scope en timing van de CSRD, EU Taxonomie en CSDDD
  • Hoe heeft Port of Antwerp-Bruges dit aangepakt: voorbeelden en opties
 • 11.10 uur: deel 2 - duurzaam kennis delen
  • Rondetafelgesprek met vergelijkbare bedrijven om knelpunten en best practises te delen
 • 12 uur broodjeslunch met netwerkmoment
 • deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht. Ben je last minute toch verhinderd, verwittig dan Port of Antwerp-Bruges. Zo vermijden we voedselverspilling.

BAKEN - een landmark voor het Logistiek Park Waasland

Communicatie

Aan de rand van het Logistiek Park Waasland-fase West, op de grens tussen het havengebied en de polders, vind je sinds kort BAKEN. Dit kunstwerk van de hand van Niko Van Stichel en Lut Vandebos...

Lees meer…

Uitnodiging Provincie Oost-Vlaanderen: brainstormsessies innovatie en leeropportuniteiten op 2 juli in Gent

Communicatie

Provincie Oost-Vlaanderen organiseert op dinsdag 2 juli brainstormsessies om samen na te denken hoe Oost-Vlaamse kennisinstellingen en bedrijven meer kunnen samenwerken in het kader van levenslang...

Lees meer…

Reservatieplatform Pendelbus Haven van Antwerpen opnieuw beschikbaar

Mobiliteit Communicatie

Goed nieuws voor gebruikers van de Pendelbus Haven van Antwerpen! Het vertrouwde reservatieplatform is opnieuw beschikbaar. U kunt vanaf nu uw reservaties voor ritten terug doen zoals u dit...

Lees meer…

Naar boven