Extra Pendelbussen om werknemers veilig naar de haven te brengen

Ook nu er strikte maatregelen gelden om de verspreiding van het Covid-19 virus af te remmen, zorgt de Pendelbus haven van Antwerpen ervoor dat alle chauffeurs en gebruikers veilig op hun bestemming geraken.

De Pendelbus haven van Antwerpen zet sinds woensdag 18 maart 2020 extra bussen in, zodat een veilige afstand tussen pendelaars onderling en de chauffeur gegarandeerd kan worden. Door het wegvallen van school- en andere ritten, kan partner Zwijndrecht Cars hiervoor de nodige bussen en chauffeurs leveren. 

“Door de extra kost die dit met zich meebrengt op ons te nemen, draagt MLSO actief bij aan het operationeel houden van de haven van Antwerpen. Als mooi extraatje ondersteunen we er ook een lokaal bedrijf mee in een sector die het eveneens zwaar te verduren heeft.” - Boudewijn Vlegels, voorzitter Raad van Bestuur MLSO.

Eerder genomen voorzorgsmaatregelen op Pendelbussen blijven gelden
De voorzorgsmaatregelen die eerder deze week genomen werden om de veiligheid van de pendelaars én de chauffeurs garanderen, blijven onverminderd van kracht. Zo kan de Pendelbus, als collectief vervoersmiddel van en voor de haven van Antwerpen, blijven rijden. Daarom is in het belang van de dagelijkse gebruikers en de chauffeurs dat iedereen deze maatregelen strikt opvolgt. Het overzicht van alle maatregelen die de Pendelbus haven van Antwerpen nam en de mogelijkheid om een plekje te reserveren vindt u terug op de website van de Pendelbus.

De Pendelbus haven van Antwerpen is een initiatief dat Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) in 2009 in het leven riep en sedert 2016 samen met het Havenbedrijf Antwerpen beheert.  Deze duurzame mobiliteitsoplossing, die mee ondersteund wordt door de Vlaamse overheid, biedt alle werknemers in de haven de mogelijkheid om het woon-werkverkeer tegen een gunstig tarief dagelijks af te leggen.

Bedrijventerreinmanagement Logistiek Park Waasland

Mobiliteit Milieu Economie

Voor het westelijk deel van het Logistiek Park Waasland werd in 2017 gestart met bedrijventerreinmanagement (BTM). De deelname aan bedrijventerreinmanagement is een van de voorwaarden om een...

Lees meer…

Laatste oproep CrossRoads2 Sustainable Energy open

Energie Communicatie Duurzaamheid

De oproep richt zicht tot kmo's uit het Belgisch-Nederlands grensgebied die samen met een Nederlandse mkb een innovatief projectidee willen uitwerken om de CO2-uitstoot in de grensregio te...

Lees meer…

BAKEN - een landmark voor het Logistiek Park Waasland

Communicatie

Aan de rand van het Logistiek Park Waasland-fase West, op de grens tussen het havengebied en de polders, vind je sinds kort BAKEN. Dit kunstwerk van de hand van Niko Van Stichel en Lut Vandebos...

Lees meer…

Naar boven